A multi-level marketing (MLM) vagy network marketing egy értékesítési vállalkozás-forma. A vásárlás-ösztönző marketingformák egy világszerte elterjedt változata. Néhol többszintű értékesítésnek vagy hálózati kereskedelemnek fordítják. (Forrás: wikipédia)

Az MLM egy olyan biznisz, amit bárki sikerre vihet(ne), de nem mindenki alkalmas rá…

Kétféle ember létezik, vagy a nagy lehetőséget, vagy a nagy átverést látja benne. Mindenkinek van az ismeretségi körében, aki már megégette magát. Köszönhetően alapvető emberi tulajdonságoknak, ennek a híre 7szer olyan gyorsan terjed, mint azoké, akik sikeresek benne.

Pedig pont ez lenne az-az üzleti lehetőség, ahol minimális tőkével, így minimális rizikóval be lehet szállni, és valóban uniós szintű jövedelmet kihozni belőle

 

Nem árt tudni:

 1. A szükséges képességek ugyan tanulhatók, mint az értékesítés, figyelemfelkeltés, bizalomépítés, prezentáció, kapcsolatépítés. Ugyanakkor vannak olyan jellembeli tulajdonságok melyek sokak szerint nem, szerintem nagyon nehezen, de elsajátíthatók, stressz kezelés, pozitív szemlélt, visszautasítás kezelése…
 2. 2.       Jó, ha felméred, mielőtt belekezdesz:
  1. melyek az erősségeid, mik a gyengéid
  2. mire kell rágyúrni, mit kell nullától elsajátítani
  3. mennyi indulótőkét, mennyi időt-energiát tudsz belerakni
  4. határozd meg a megtérülési időt, és a profit igényed (ennyi időt, energiát, pénzt rakok bele, ennyi idő alatt (célszerű minimum 1 évvel számolni)  ennyit akarok kivenni. Így visszaosztva, megkapod a profitod, illetve az „órabéred”)
  5. Jó, ha felméred, mielőtt MLM céget választasz:
   1. az üzletértékesítéséből, vagy a termék, szolgáltatás.. árréséből

i.      ha az előbbi, akkor feltétlenül ismerd meg mit és miért ne tegyél Szalvétabemutató c. könyve remekül rávilágít

ii.      ha az utóbbi, akkor fokozott körültekintéssel válassz céget! Olyat válassz, akinek olyan széles a kínálata, vagy olyan a terméke, ami a környezetedben értékesíthető. És garantáltan visszajáró vendégeket generál.

 1. kizárólag olyan céget válassz, akinek a termékeit magad is használod, mert csak így tudod hitelesen ajánlani a terméket, de főleg az üzletet
 2. 4.       Figyelem!
  1. Soha NE ugorj be az első ajánlatnak
  2. Tilos olyan MLM, illetve minden olyan hálózatos bizniszbe beszállni, ahol van kiskapu (pl. meg lehet úszni a beugrót…)
  3. a 3. és 4. pont alapján válassz
  4. Ha már választottál MLM céget, mielőtt beszállsz, próbáld meg a legjobb, szponzort megtalálni! ez az Üzleti Sikered 2. Titka! (az első TE vagy!)

 

 

 

Minden kezdőnek ajánlom:

Hogyan építsünk nagy és sikeres multi-level marketing üzletet – Készült Don Failla 10 Szalvétabemutató c. tanfolyamának anyaga alapján – Siker ABC
Korlátozott számban még kapható!…>>

 

MLM:

Meghatározása bóvebben

Néhány nemzetközi cég:

Néhány hazai cég:

Hazai sikeroktatók:

Külföldi sikeroktatók:

Könyvek: