vállalkozási ötletkek

Mindenki számára mást jelent a siker, a celebtől az Audi A8assal grasszáló vállalkozón át, az önfoglalkoztató vállalkozóig elég széles repertoár, mégis hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a siker egyetlen fokmérője a pénz. Persze azt is tudjuk, hogy ez nem igaz, mert akkor minden milliomos, boldog lenne…

Sikertényezők szerintem, nagyjából így egyben, kinek-kinek más-más prioritásokkal: család, barátok, egészség, boldogság, megelégedettség, szabadság, szórakozás… pénz.

OK! …de, akkor hogy a nehézségbe, állhat össze egy képpé?

A van egy szakmám, végzettségem, gyakorlatom… kora lejárt! Tudomásul veszed, vagy nem, de Vége!

Amikor ennek a fényében indít a valaki vállalkozást, azonnal meg is rendeli a felszámoló biztost! és PONT!

Ergo, ha azt mondod, x évig pl. könyvelő… voltam, csinálok egy könyvelő vállalkozást, 90% + az esélye, hogy nem éred meg a vállalkozásod 5. születésnapját.

Lássuk!

  1. NE a pénzt lásd, hanem a problémát!
  2. NE a Millióra fókuszálj, amit megkereshetsz! Hanem milliókra, akikkel jót tehetsz!
  3. NE keményen dolgozz, hanem okosan dolgozz! Keresd kinek, miben tudsz segíteni! Munkát adni, könnyebbé, egyszerűbbé, élhetőbbé tenné az életét.
  4. Tedd, mint a saját életed vállalkozója!
    Ezt persze végezheted a jogi értelemben vett vállalkozóként, de ugyanúgy egy vállalkozás alkalmazottjaként! IGEN! TEDD amiben legjobb vagy, kérdezz, vagy adj tanácsot, ötletet… Segíts értelmezni egy feladatot, vagy elvégezni, vagy egyszerűen buzdítsd a barátod-kollégád, szomszédod…
  5. Add magad! Az önzetlenséged figyelmet szül, a figyelmet pedig akár egy olyan vállalkozássá konvertálhatod, amiben pont azt csinálod, amit szeretsz. Innentől már nem is dolgozol, hisz az nem munka, hanem jó esetben szerelem, de legrosszabb esetben is, hobbi vagy kellemes időtöltés.
  1. Ne azon agyalj, hogyan osztod be, hanem hogyan keresed, aztán sokszorozod meg! De tudd, honnan jön és hova megy a pénz!
  1. Bármit teszel, legyen a célod, hogy a legjobb leszel benne! Tanulj! Ültesd gyakorlatba! Figyeld az eredményét! Javíts rajt! És kezd, előröl!
  1. Dolgozz ki napi, heti… siker rutinokat! Less el sikeres emberektől, számos önfejlesztő könyvből mások számára sikert hozó praktikákat. Aztán próbálj ki minél többet! Alakíts ki sajátokat, vagy gyúrd össze másokét! Ami nem működik, vesd el, ami működik, azt viszont következetesen tartsd be! Azt mondja a szakirodalom, hogy amit legalább egy hónapig, minden nap következetesen megteszel, a rutinoddá válik. Tudod az-az amikor,nem tudod bezártad e az ajtót és be…, de Te erre nem emlékszel, mert már nem tudatod, hanem tudatalattid irányít.