Szakmai (tematikus) vagy értékesítés támogató blog… | hogyan legyen sikeres a blogom

 Csodálat és értetlenkedés vs. támadás és fikázás…

Régóta kapok hideget és meleget, most kicsapott… 

Rendszeres olvasóim (napi 200-600; több mint 20 percet töltenek az oldalon) és akik megoldásokat keresnek, és találnak is nálam azt nem értik, miért adom mindezt ingyen. Alkalmi látogatóim közül viszont rendszeresen akad, aki a címsoromba vagy épp a melléütésekbe köt bele, vagy bármi másba, lehet csak saját frusztrációját igyekeznek csillapítani. Ugye mondani sem kell, hogy ők azok akik egyetlen cikk alapján, ahogy mondani szokás nem célközönség... Igazából mind a két oldalnak a figyelmébe ajánlom, a további szempontokat, és blog szerkezeti/szerkesztési/stílus -elveket.

Remélem segít megérteni, hogy mi motiválja a bloggert, vagy miért olyan az ami…Nem utolsó sorban, megértheted mikor milyen blogban érdemes gondolkodnod, ha magad is internetes naplóírásba kezdenél, vagy a már létező blogodat gondolnád újra…

sikeres blog titka

Mi a különbség a szakmai, és az értékesítés támogató blog között?

Röviden:

Egy hazai, nagy látogatottságú (10ezres nagyságrend naponta), ismert értékesítés támogató blog:

Kattints a fotóra a nagyobb képért!

 

 

hogyan legyen sikeres a blogomHogy mit látunk?

 1. Jön a látogató, és megy is, és ez hónapról-hónapra trend folytatódik(romlik!)
 2. 5.6 percet eltölt a látogató
 3. Megnéz 6.44 oldalt

A vallalkozasiotletek.com egy kis látogatottságú (napi 200-600 látogató) szakmai mondhatjuk tematikus blog:

Kattints a fotóra a nagyobb képért!

sikeres blog

 

 1. Jön a látogató, és marad, hónapról-hónapra kevesebb az olyan aki azonnal tovább áll! A trend javul!
 2. Átlagosan 17 oldalt megnéz (olvas, böngész, másol, jegyzetel, linket ment…)
 3. Eltölt 23.28 percet az blogon

Mi az amit értékesítést támogató blogról tudnod kell:

 1. Mindenek előtt a célja a probléma kezelés, részint garanciakezelés, néha reklamáció kezelés, piackutatás, termékfejlesztés/bevezetés, de jellemzően a probléma melyre megoldást kínál az ajánlat napirenden tartása. Hogyan használd, mire jó, mások milyen eredményeket értek el, hogyan fejlesztettük, honnan is merjük  problémát és főleg mennyire pontosan tudjuk, érezzük mennyire égető Neked, na de most már tényleg használd, ugye elfogyott már/ rendelj újat…. ja és még az ellen is véd!  😉
 2. Korrekt részletes: Privacy Policy, Impresszum, jogvédelem, jogelhárítás…
 3. A célok kristálytiszta meghatározása, és ennek lézer pontosságú betartása
 4. Már a blog létrehozása előtt minél részletesebb (arculat, téma…)terv, minimum egy évre előre.
 5. A blog posztok várható ütemezése, ennek következetes betartása, mindeközben a statisztikák figyelése, ennek alapján visszacsatolás.
 6. Konverziós szándék(ok) meghatározása, legalább kettő. Pl, Prio. No1. kapcsolat felvétel, Prio No2. email cím bekérése valamilyen csaliért cserébe.
 7. Kulcskérdés a bizalom felépítéséhez, az olvasó megtartásához, a hibátlan, a célszegmens szája ízére szabott, jól tagolt, szabatos gondolatvezetés. Érthető, minél rövidebb mondatok, a gondolatok tökéletes tagolása, és motivációs pontok a tovább olvasására!!!
 8. Közösségi oldalak megosztásaiból, illetve még inkább hirdetésekből van látogatottsága.
 9. A fentebb is látható értékesítés támogató blog negatív trendjei miatt, a keresőkben is romlik a helye, így a keresők organikus találatait fizetősre kell cserélnie..
 10. Visszajáró olvasók alig vannak, ezt a trendek jelzik.

Amit a szakmai blogról tudnod kell!

 1. Szabad stílusú, olyan mintha magadnak írnád! (jobban hibatűrő) elnézőbb az olvasók többsége, hisz megoldást keresnek (s találnak, főleg ingyen!), Te pedig azt adsz neki és ingyen, vagyis nem, hiszen az idejével, a figyelmével, ha ügyes vagy, akkor a blogod ajánlásával, megosztással fizet.
 2. Amennyiben tudatosan pl. diplomamunkához, és vagy álláskereséshez szánod referenciának, akkor a fentebbi felsorolás 2. és 6. pontját javaslom figyelembe venni!
 3. A tán a nem épp irodalmi szövegezés ellenére, megbízható megoldásokat, bajban sebtapaszokat találó olvasó rendszeresen visszatér. Ma már ritkább estben könyvjelzőbe menti az blogod linkjét, sokkal inkább RSS olvasóban olvassák pl. Feedly
 4. A több cikk jobb helyezést jelent a keresőkben, a rendszeres posztok pedig a közönséged számára jó pont. Tanács: Tesztelj! posztolj más más időpontokban, más rendszerességgel, szolidabb/vadabb (perverz) téma/címsor… stb. választással, figyeld a statisztikádon és ami működik azt használd! 3-6 havonta érdemes újra tesztelni az olvasóid!

 Szólj be! Ha egyetértesz azé’! Ha nem, akkó’ azé’!  😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.