25 TIPP A MAXIMÁLISAN KERESŐOPTIMALIZÁLT BLOGHOZ | margójára

Olyat még nem láttam, hogy bárki aki arról beszélt, tartósan, és következetesen amiről az olvasó hallani akartak, azt büntette volna bármelyik kereső!

SEO

Engedd el az evezőt! 😉 Csak írj! 5. és 6. pont akkor foglalkozz vele, ha már mindent megírtál! (félre ne érts van benne ráció, de ennek csak akkor lesz jelentősége, ha a konkurensed is ott tart!)

Az itt és most közölt írásom, egy komment a Webshop SEO-n megjelent, nem rövid, és ellenvetéseim ellenére, összességében hasznos írásra válaszként, kiegészítésképpen. Annak, hogy tollat ragadtam, nem volt más oka, minthogy közületek is gyakran fordulnak hozzám, olyan problémával ami igazából nem is létezik (még). Olvasásra, mentésre, megvalósításra ajánlom, és megosztásra is, a kommenteket fokozottan. Olvasd el a témaindító posztot, mielőtt tovább olvasnál!…>> /új ablakban fog megnyílni!/

A kommentem kommentelője Vajda Szilárd részére – gondolom Ő a Niel Patel cikk fordítója is –,BIG RESPEKT! A válasza a szakmailag, és retorikailag, na meg főleg logikailag is példamutató ReKommentet! (Y) RESPECT! Valahogy így kell ezt csinálni!  😉

Hozzászólásom a blogbejegyzéshez:

Kérlek NE vedd támadásnak, sokkal inkább arra sarkallak, hogy ne dőlj be, az ezer éves SEO mítoszoknak, és másokat se vigyél ebbe!
NEIL PATEL-t nagyra tartom, de… a cikk végén kifejtem!***

Tudom az alexa.com eredményeit sokan vitatják, ezért:
[Az én domainem vallalkozasiotletek.com Regisztrálva: Wed 10/03/2012 : alexa rankje itt látható: http://goo.gl/pBtgQF Különös tekintettel ajánlom a kedves olvasó figyelmébe, a Bounce Rate; Daily Pageviews per Visitor; Daily Time on Site.

Míg a GYORSABB betöltési idővel, sokkal több backlinkkel rendelkező, régebbi, webshopexperts.hu regisztrálva: 2005-12-16 15:54:44: alexa rankje itt látható: http://goo.gl/ES9TyA Különös tekintettel ajánlom a kedves olvasó figyelmébe, a Bounce Rate; Daily Pageviews per Visitor; Daily Time on Site.]

Ezt csak azért mondom, mert nem hiszek az öncélú SEO-ban! Pedig fontos, de az sokkal kritikusabb, mert nem csak az olvasó, de keresők robotjai is értve kutatnak, és ha átverjük bármelyiket, az hálátlan szerep jut, hogy Bounce Ratet nem tudjuk időről időre letornázni, vagyis a látogató jön és megy!
1. Kulcsszó kutatás nagyon fontos! De
ennél fontosabb, hogy legyen minél több érdeklődésre számot tartó tartalom! Aztán lehet kutatni, sőt utólag könnyedén hozzáadni WordPress esetén pl. All In One SEO Pack pluginnal! Aztán mondjuk 30 poszt után, vagy amikor a publikus és az időzített posztok száma meghaladja a 30-at, onnantól már hajrá kulcsszó keresés!
Itt javaslom, sokkal több időt szánj, a tartalmaid megosztására mind a közösségi médiákon FD, twitter… (ezt automatizálhatod: ifttt.com ; hootsuit.com ; postradar stb… ) Továbbá kommentelj a mások blogjain, fórumokon, nem feltétlenül szakma blogokon, hanem ott ahol a potenciális érdeklődőid járnak.

2. Főcím adja el az alcímsort, az pedig a cikket, a cikk érje el a célt amit akarsz! Lényeg: a főcím: ragadja meg a figyelmet, az alcímsor az érzelmet!
Továbbiakban a tördelés, a rövid sorok, a kiemelések, H1-5… címsort formátum, a félkövér alá/áthúzott stb. adjanak kapaszkodót a szemnek. Nyilván észrevetted, hogy képernyőről szkennelve olvasunk.
Hasznos a felsorolás, 5 rekord felett a számozott, ez alatt a sorszámozatlan felsorolás, ha csak nincs jelentősége a sorrendiségnek.
Szóval elsősorban az olvasónak írj, és respektálni fogja a kereső is! Azért mondom, mert csináltam SEO gürizéssel, na meg okosan is, azt hiszem az eredmények kitapinthatók!

3. Alcím: Nyomja meg az a motivációs gombot, amit a főcímsor megtalált!

4. Olyat még nem láttam, hogy bárki aki arról beszélt, tartósan, és következetesen amiről az olvasó hallani akartak, azt büntette volna bármelyik kereső! Engedd el az evezőt! 😉 Csak írj! 5. és 6. pont akkor foglalkozz vele, ha már mindent megírtál! (félre ne érts van benne ráció, de ennek csak akkor lesz jelentősége, ha a konkurensed is ott tart!)

A többi pont, alapvetően szükséges, akár most indítod a blogot, akár fel szeretnéd hozni, mégsem javaslom, hogy erre fektesd a hangsúly! A helyedben én, mondjuk hetente pontonként végig venném, amit meg tudok valósítani azt azonnal gyakorlatba vinném, amit nem pedig ütemezném!
Ígértem: “NEIL PATEL-t nagyra tartom, de… a cikk végén kifejtem!***”

Ő is tévedhet, persze én is, sőt az is lehet, hogy a magyar szemantikus web nem totál olyan mint az angol, vagy bármi más objektívszudjektívabszolútrealtív oka is lehet!…

Még az is megeshet, hogy amit leírtam semmiben nincs igazam, de…

Egyetlen dologban biztos lehetsz:

Magyarországon a legtöbb iparágban, már az is versenyelőny, ha egyáltalán van blogod! Amennyiben rendszeresen publikálsz az már királyság! Ha nem is annyira zazulsz bele mint a cikk javasolja, de még csak annyira sem mint én ajánlom, csak picit tudatosan, következetesen, rebdszeresen, már az is istenkirályság

Jó blogolást! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.