Ki ne ábrándozott volna már, arról mondjuk vasárnap este, hogy bár csak ne kiabálna hétfő hajnalban az a fránya vekker, bocs teló.

De ki az közületek, aki…

otthoni munka

…végigzongorázta a lehetőségeket, amit képességeid rejtenek.

Ami lehet valamely szaktudás, vagy akár hobbi, vagy bármely tevékenység, amire valaki más igényt tarthat. Hidd el a lehetőség az utcán hever! Az elkapott panasz foszlányokban a bolti várakozás közben. Az ügyintézés közben tapasztalt problémák, a baráti beszélgetések, mind-mind egy új lehetőséget tartogathatnak Neked!

Szinte mindenre van fizetőképes kereslet, és szinte bármire teremthető! 😉

Szóval, ha már álmodoztál, arról, hogy de pompás lenne, saját időbeosztásod szerint dolgozni, pontosabban élni, akkor jó helyen jársz. Amennyiben csupán kiegészítésre gondolsz, vagy egyszerűen szeretnél úgy pénzt keresni, hogy otthonról ki sem kell mozdulnod, akkor hajrá…

Minimális rendszerigény:

 • egy Pc, vagy laptop, vagy tablet
 • szükség esetén: nyomatót, scanner, DVD író, mikrofon, kamera, füles…
 • Telefon
 • internetkapcsolat
 • Gyakran elég egy minimális számítógépes internet felhasználói ismeret

 

Néhány lehetőség:

 

 1. Szabadúszó: Egy számítógép, egy telefon, és egy speciális képesség szükséges pl. kreatív szövegírás, szerkesztés, marketing szövegírás, fordítás, adatkezelés (gyűjtés, bevitel, elemzés…), gépírás, grafika, PR, webdizájn, programozás… vagy kellemes üzleties hang, megnyerő stílus például telefonos marketing célokra. Magasabb szintű számítógépes tudás, távsegítség alkalmazások telepítésében, konfigurálásában… távoli asztal használattal.
 2. Blogger:
  1. van saját terméked, szolgáltatásod: ajánlatod és felhasználási lehetőségeinek bemutatása, a potenciális ügyfeleid bevonzása, kiszolgálása: információkkal, aktualitásokkal, tesztekkel, prezentációkkal, ajánlásokkal…
  2. nincs saját terméked, szolgáltatásod:
   1. Értékesíted másét, lásd 3. pont
   2. Gost Writer-ként írsz más nevében, másoknak
 • A (vagy egy mondjuk a 3. pont alapján) választott téma közönségét szolgálod ki tartalommal. Ami lehet tudás anyag, lehet tematizál gyűjtőhely, vagy közösség akár fórum.
 1. Reklám céllal írsz saját blogodon: olyan – célszerűen/lehetőleg számodra ismert, van elsajátítani kívánt témában építesz tartalmat, mely nagy (min. napi néhányezer) látogatót vonzó témáról. A blogod reklámfelületként értékesíted közvetlenül cégek számára, vagy egyszerűen PPC (pl. Google AdSense) –vel generálsz bevételt. Előbbi tervezhetőbb jövedelemforrás, és többet is hozhat, amennyiben elég magas a látogatottságot tudsz bizonytani.
 1. Értékesítő:
  1. Megbízásos alapon: egy vagy több cég ajánlatát terjeszted
  2. Alkalmazottként: itt elsősorban ügynök jellegű tevékenységre gondolok, pl biztosítás
  3. MLM rendszer tagjaként (FLP, mWay….)
  4. Affiliate program tagjaként: számos partnerprogram létezik, akad néhány hazai is, a vendéglátás, turisztika, autózás, étrend kiegészítők, sport eszközök… és sok más iparágban
 2. Tanácsadó, Coach: Egyik legdivatosabb vállalkozási lehetőség, a tudás és az emberi kapcsolatokban utazó szakemberek számára.
  Míg a tanácsadó a gyakorlatiasabb megközelítésű, tudom a frankót egyéniségek számára lehet inkább opció. Addig az utóbbi az introvertáltabb, elemzőbb, továbbá széles látókörrel, de mélyelemző képességgel is rendelkezők, a jó kérdéseket feltevők számára lehet pálya. Természetesen vannak kockázatai, helyes önértékeléssel, és tanuló képességgel egy sikeres pályát építhetsz fel, gyakorlatilag ingyen, néhány év alatt.
 3. „Mindenes”: Egyre több ember van, aki hajlandó azért fizetni, hogy valami akár a leghétköznapibb dolgot ne neki kelljen megtenni.
  Mire gondolok? – Híradásokban nyilván hallottál arról, hogy akár több ezer dollárt fizetnek azért, hogy a valahányadik iPhonért sorbaálljanak.
  Jójóóó, valóban nem kell mindennap iPhonért sort állni, de igény lehet…

  1. egy parti megszervezésére, egy árú offline/online beszerzésére
  2. adatok, információk, árak, ajánlatok begyűjtésre, hirdetések feladására…
  3. Legmenőbb, legolcsóbb, legdrágább, legoptimálisabb | ajánlatok, szervizek… felkutatásra
  4. Vegyél másnak, nagy értékű autót (következő posztban megtudhatod!) , egyéb ingóságot, ingatlan, a legkedvezőbb áron, jutalékért.
  5. igazából csak a fantáziád és az emberismereted, a problémaérzékenységed szab határt…

 

Kérdéseid, ellenvetéseid is oszd meg velünk kommentként! & a sikerélményeid se titkold el előlünk!  😉