#Vendégposzt  számos működő, mégis alig használt linképítő módszerről

A cikk szerzője a Koncz Richárd, közel két éve foglalkozik hivatásszerűen keresőmotor optimalizációval és tartalom marketinggel. Jelenleg egy nemzetközi csapatban dolgozik, mint főállású tartalom marketing tanácsadó. Szabadidejében bloggerként osztja meg tapasztalatait a generalok.hu társszerzőjeként.

link építés

Bármilyen méretű vállalkozásról is beszélünk, ami nincs online, az szinte nem is létezik. Úgy gondolom ezzel az állítással egyre nehezebb lesz vitába szállni. A weboldalunk minősége, használhatósága több mint meghatározó szemponttá vált abban, hogy végül hány látogatót konvertálhatunk vevővé. Azonban miénk lehet a világ legjobb weboldala, ha az ügyfelek a megfelelő keresőszavakkal nem találnak ránk.

A Google körülbelül 200 szempont alapján értékeli, mennyire értékes az oldalunk. Ezek közül az egyik az oldalunkra mutató egyedi linkek száma. Hiába van az oldalunk tökéletesen felépítve, és hiába felel meg a keresőmotorok minden elvárásának, még akkor is előfordulhat, hogy….

…az oldal a süllyesztőben köt ki. Miért? Mert nem linkelnek elegen ránk. A linkek száma, ugyanis nem csak egy faktor a kétszázból, hanem az egyik legmeghatározóbb. Ezért minden vállalkozás számára, mely szeretné, hogy a potenciális ügyfelek tényleg rátaláljanak, kulcsfontosságú, hogy kellő időt fektessenek a megfelelő linkek megszerzésére.

Még mielőtt a legjobb taktikák részletezésébe belemennék, előre le akarom szögezni, hogy a linkgyűjtő oldalakra (linkfarmokra) való linkajánlás idejét múlt és veszélyes módszer, hiszen a Google számára egyértelmű, hogy az a link manipulatív okból került elhelyezésre, mellyel a helyezésünkön javítani szeretnénk. Mindenkit óva intek ettől a módszertől.

 

Törölt linkek (broken links)

Talán az egyik legegyszerűbb, legkevesebb időbefektetést igénylő módszer, amit azonban mégsem alkalmaznak elegen. Keressünk olyan oldalakat vagy blogokat, melyek témájukban kapcsolódnak a vállalkozásunkhoz. Másoljuk be az oldalt egy törölt linkeket ellenőrző alkalmazásba. Némi keresgéléssel és kis szerencsével fogunk találni olyan nem működő linkeket, melyeket könnyedén kiválthatnánk egy, a mi üzletünkre (üzleti blogunkra) mutató linkkel. Ilyenkor érdemes kapcsolatba lépni a webmesterrel, kedvesen figyelmeztetni az oldalán levő nem működő linkre és egyből alternatívaként ajánlhatjuk saját oldalunkat helyettesítőként.

Meg is fordíthatjuk a dolgot. Bezárt egy közeli vetélytárs? Megszűnt egy hasonló témájú oldal? Futtassunk egy backlink analízist, hogy kiderítsük, milyen linkek mutatnak a már nem létező oldalra. Így ismételten lesz egy listánk olyan oldalakról, amelyek nem működő linkeket tartalmaznak releváns témákban.

Linkcsali (link bait)

Mozgassuk meg a közönséget! Ha van egy céges blogunk készítsünk valamilyen virális tartalmat. Mit is értek virális alatt? Lehet egy infografika, egy részletes piaci elemzés, egy élcelődő, némileg kritizáló stílusban megírt cikk valamilyen piaci hírhez kapcsolódóan. Az emberek látványos, hasznos vagy éppen ellenkezőleg, a némileg negatív felhangú tartalmakat (vicces, gúnyos) szeretik igazán megosztani, azokról beszélni. De egy tartalmas piaci elemzéssel is könnyen szerezhetünk néhány linket egy-egy szakmai blogról. Bővebben a témáról itt (angol).

Nyereményjáték

Kis blog? Webshop? Nagyszerű! Szervezzük nyereményjátékot. A fontos, hogy olyan módon vonjuk be a közönséget, hogy az linkeket generáljon. Hogyan tehetjük meg ezt? Először is a játékot egyik aloldalunkon hozzuk létre, ahová valamilyen tartalmat, legegyszerűbben képi tartalmat, kelljen feltöltenie a résztvevőknek. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen bonyolult a feladat. (Például ruházati webshop esetén nyári kiárusítás idején kérjünk napszemüveges, vicces selfie-ket). Értesítsünk olyan embereket a nyereményjátékról, akik bloggal, weboldallal rendelkeznek. Amennyiben sikerül rávennünk őket a részvételre, jó eséllyel kérni fogják az olvasóikat támogatásra egy bejegyzés keretében.

Szakértői vélemény

Maradjunk a ruházati webshop példájánál. Kérjünk fel olyan divatbloggert, aki gyakran ír öltözködési tippeket, hogy írjon egy rövid véleményt az idei blúztrendekről, melyet feltöltünk a megfelelő kategória oldalra. Vajon mennyi az esély, hogy az illető szétkürtöli az egész világnak, hogy az ő véleménye gazdagítja az oldalt?

Ha bloggal rendelkezünk, egész egyszerűen meginterjúvolhatunk egy témában jártas szakértőt, az interjút feltöltjük a blogra, az illető pedig valószínűleg beteszi a média megjelenései közé a linket. Esetleg ha találunk egy olyan bloggert, aki kritikákat ír olyan termékekről, melyeket mi is forgalmazunk, keressük meg, bocsássuk a rendelkezésére egy még le nem tesztelt terméket és cserébe kérjünk egy linket az oldalunkra.

Lokális szempontok

Ha fontos, hogy helyben megtaláljanak minket, mindenképpen legyen Google üzleti oldalunk. A Google még mindig előnyben részesíti azokat a weblapokat, melyek Google+ oldallal rendelkeznek, pláne, ha a név, cím, telefonszám (NAP – name, address, phone number) mezők megfelelően és egységesen vannak kitöltve. Bár ezek a linkek ún. „no-follow” attribútummal rendelkeznek, azaz a Google elvileg nem követi őket, mégis maga a Google+ oldal léte sokat segíthet a találati listában való előretörésben.

Emellett keressünk rá olyan kifejezésekre, amivel azt akarjuk, hogy megtaláljanak minket, például „autókölcsönzés budapest” és nézzük meg, hogy a weboldalakon kívül milyen (aranyoldalak szerű) katalógusok, címjegyzékek bukkannak fel a keresési találatokban, amelyek a vetélytársak elérhetőségeit tartalmazzák. Gyűjtsünk össze mindet egy excel fájlba és tematikusan regisztráljunk ezekbe az adatbázisokba. (Bármilyen változás esetén tematikusan menjünk végig a listán, nehogy egy-egy adatbázisban a régi információk maradjanak.) Előfordulhat, hogy végső soron nem a mi oldalunk fog felbukkanni egy adott kifejezésre, hanem a címjegyzék, ekkor viszont kritikus szempont, hogy a NAP adatok megfelelően fel legyenek töltve.

Véleményem szerint ezek a manapság legjobban működő technikák, melyekkel az oldalunkon kívülről erősíthetjük a helyezésünket a Google-ben, sokszor szakértő megkeresése nélkül is. Valami esetleg kimaradt, ami nálad abszolút bevált? Mindenképp várom kommentben!
Szerző: Koncz Richárd

Főállású tartalom marketing tanácsadó, hobbi blogger, a generalok.hu társszerzője és tech rajongó.