Vállalkozás 10 lépésben…

vállalkozás módszertan
vállalkozás módszertan

 

 1. Lépés: Írd meg az üzleti terved! Nem kell nagydologra gondolni! Akár egy kockás füzet, vagy egy Excel tábla is megteszi. Tervezett: bevétel, kiadások, Ismert: költségek, adók, járulékok, bérek, rezsi…
 2. Lépés: Ismerd meg a piacod: Versenytársak, fizetőképes kereslet, probléma tudat (igények), potenciális partnerek, alkalmazottak, szabadúszó kollégák, alvállalkozók
 3. Lépés: Hozz, létre egy márkát tegyél, mellé egy arculatot!:
  ÉnMarketeingezz! Átfogó arculat kialakítása: Ismerkedj meg a színek érzelmi hatásával, válassz ki az üzleti céljaid leginkább szolgáló max 5 színt, ebből a logód a 3 húzó színt tartalmazza, illetve a levél dizájn (fejléc, lábléc, aláírás), továbbá a névjegy kártyád. Az 5 színt pedig teszteld, a hirdetéseid, szórólapjaid, illetve a weboldalad blogod felületén.
 4. Lépés: Jogi teendők! Szerződések, dokumentumok, privacy and policy, jogi megállapodások… Ha szükséges konzultálj az iparágadban járatos ügyvéddel!
 5. Tartsd alacsonyan a költségeid! Keresd a legolcsóbb megoldás, ha csak egy „iroda” kell, jó lehet otthon, esetleg inkubátor vagy egyéb közösségi házak. Alkalmas lehet egy netkávézó is.
 6. Hálózd be magad! Használd a közösségi hálót, egy részt partner, munkatárs, munkavállaló szerzés céljából pl. linkedin.com, ügyfélszerzésre, vagy egy startup esetén validációhoz facebook.com, twitter.com alkalmas lehet. Vegyél rész iparági eseményeken, konferenciákon, csatlakozz iparági szervezetekbe, keresd a kamarákat, klassztereket.
  Sokan lebecsülitek a rokonokban, ismerősökben rejlő lehetőséget, tehát mond el . írd meg, üzend meg mindenkinek, hogy miben mesterkedsz! 😉
 7. Hozd magad képbe a médiában! Keresd a célközönséged szemében értékes vélemény vezéreket, akár celebet is! Végezz felméréseket, közvélemény kutatást, tedd közzé. Írj ajánlásokat, írj PR cikket, esettanulmányt, ezt küld meg helyi és szakmai online és offline lapoknak. Első alkalommal persze nem is reagálnak, de 3.-at már lehet írásban is elutasítják! 😉 ez má’ jó hír!
 8. Fogalmazd meg a saját önbeteljesítő jóslatod! Ha elhiszed, vagyis elég magas a cél, hogy adrenalinnal tolja meg, de ne legyen túl magas, hogy magad sem tudod elhinni.
 9. Tűzz ki vérdíjat magad(nak)ra! 2.000.000 Ft / Hó | 6 hónapon belül! | Aztán számolj, ez naponta/óránként/tranzakciónként mennyi? |
 10. Ünnepeld magad! Kérj visszajelzést, legyél büszke mindarra, amit elértél!

Te hol akadtál el?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.