üzleti blog

üzleti blog

Kérdezd meg partnereid, sőt akár a konkurenciát is. Mekkora összeget költ fizetett hirdetésre. Mennyi időt vagy pénzt fordít a facebook és/vagy egyéb közösségi médiákra. Az utóbbiak közül mekkora a megtérülés? Ömlik a kuncsaft szerinted például a facebookról a hazai piacon?!

Nézz körül, és reálisan mérd fel, mennyi időt, energiát, esetleg pénzt érdemes beletenni valódi közép illetve hosszú távú márka ismertségre, hónapról hónapra csökkenő befektetéssel, hétről-hétre fokozódó ismertséget pillanatnyilag egy bloggal tudsz megvalósítani.

Akkor ismerkedjünk meg okokkal amiért blogot kell írnod:

 1. Az üzleti blog fokozza az ismertséged, az elismertséged, a weboldalad, webáruházad, értékesítési oldalad.
 2. A rendszeresen – hetente, havonta… – frissülő blog keresők előtt tartja ritkán módosuló webes jelenléted és látogatókat szállít gyakorlatilag ingyen.
 3. Releváns kulcsszavaid, mint hívószavak zászlókként emelik ki a céged. Tudnod kell!  Több mint 90% esélyed van a legtöbb iparágat illetően, hogy nem bloggol a konkurenciád. Ha nem hiszed, járj utána! 😉
 4. Hozzá rendeli az arcod, és a kompetenciáid a vállalkozásodhoz.
 5. Lehetőséget ad ajánlatod, céged, és az iparágad megismertetésére.
 6. Cizellált értékesítési technikákat, ügyfélbarát vásárlási gyakorlattá teheted.
 7. A „most vásárolni nem akaró” ügyfeleket is, könnyedén csapdába ejtheted:
  1. leglágyabb, mégis leghatékonyabb módszer, amikor önként figyel Rád az olvasód, pl. elmenti az URLed
  2. feliratkoztatás: RSS-re
  3. e-mail feliratkoztatás (mondjuk csalival)
  4. Lehetőséget teremt azonnali visszajelzésre, párbeszédre, ötletelésre, információkérésre… Továbbá módot teremthetsz tesztelésre, mi működik a marketingedben, mi nem… egész pontosan mit szeretne az ügyfeled, leendő kuncsaftod.
  5. Végül néhány opció arra az esetre, ha úgy érzed nem vagy biztos abban, hogy neked való a bloggolás: NE MARKETINGEZZ! BLOGGOLJ!