Kötelező kérdések, akkor, ha ilyen tevékenységre adnál megbízást! 😉

10 kérdés mielőtt aktív közösségi média szereplésre készülsz, mondjuk a cégeddel, vagy üzleti ötleteddel…

Hol kezdődik a közösségi média?

 

 1. Használod napi rendszerességgel?: közösségi médiák, blogok, fórumok… ha igen melyeket, milyen rendszerességgel, mennyire tudatosan, és egész pontosan milyen céllal?
 2. Közösségi médiában csak megosztasz, vagy TUDATOSAN elő is állítasz tartalmat, reagálsz mások megosztásaira, kommentjeire…?
 3. Mi különbség a SEO, a SEM között? Mit jelent a PR, DM?
 4. Mit jelent az EDGERANK? Miért fontos?
 5. Versenytársad tevékenységét szeretnéd figyelemmel kísérni, mely eszközökkel teheted meg?
 6. Üzemeltettél már céges közösségi oldalt? Ha nem, akkor szerinted képességek szükségesek ehhez? Hol szerezheted meg?
 7. A közösségi élet napi 24 óra, évente 365 napon? Hogyan tudod megoldani az aktív jelenléted, a céges tevékenységeid mellett? Ismersz eszközöket, amellyel minimalizálhatod a közösségi jelenlétedre fordított időt?
 8.   Hogyan határoznád meg? digitális marketing, online marketing, eBusiness, eCommerce,
 9. Szerinted a közösségi média hatékony felhasználásához, kire/mire, mely oldalakra,  blogokra, közösségi profilokra kell és érdemes figyelni?
 10. Amennyiben már jelen vagy közösségi médiában: milyennek szeretnéd láttatni, magad, a céged, márkád…? Szerinted milyennek látja: az ügyfeled, a potenciális ügyfeled… és a kívülálló?
 11. Az iparágad képviselői mely közösségi platformokat használják? Blog, Technorati, digg, twitter, MySpace, FaceBook… illetve melyeket nem használják?! Te mely közösségi platformokat fogod választani? Mire alapozod?
 12. Személyes márka mit mond neked? Mivel? Hogyan lehet személyes márkát építeni? Ha nem megy fejből… kit kérdeznél? Hol néznél utána?

 

Amennyiben maradt nyitott kérdésed, és szeretnél válaszokat kapni, akkor kérlek ne tartasd vissza magad oszd meg a kérdéseid pl. kommentben!  😉