RIP Google Buzz

RIP Google Buzz

2011 októberében bejelentettük, hogy a Google Zümm szolgáltatást leállítjuk. 2013. július 17-én vagy az azt követő időszakban a Googlemegteszi a leállítással kapcsolatos utolsó lépéseket, és Google Zümm-bejegyzéseidről másolatot készít a Google Drive szolgáltatásban.A Google két (2) típusú fájlt ment a Google Drive-ba, melyek nem számítanak bele a tárhelykorlátodba.

  1. Az első típusú fájl privát, így csak te férhetsz hozzá, és a Google Zümmben általad közzétett nyilvános és privát bejegyzések pillanatfelvételét tartalmazza.
  2. A második típusú fájlban csak a Google Zümmben közzétett nyilvános bejegyzéseid másolata található. Alapértelmezés szerinta fájlt a link birtokában bárki megtekintheti, és a keresési eredményekben, valamint a Google-profilodban is megjelenhet (ha a Google Zümmben létrehozott bejegyzéseidet összekapcsoltad a Google-fiókoddal). A Google Zümmben létrehozott tartalmaidra mutató linkek mindegyike erre a fájlra fogja átirányítani a felhasználókat.
  3. Azokat a megjegyzéseket, amelyeket más felhasználók bejegyzéseihez írtál, az adott felhasználók fájljaiba mentjük, és nem a tieidbe. A jelen e-mailben leírt változtatás véglegesítése után a fájlok megosztási beállításait már csak a felhasználók módosíthatják. Ez azt jelenti, hogy ha egy másik szerző privát bejegyzéséhez írtál megjegyzést, az a szerző dönthet úgy, hogy a bejegyzést és annak megjegyzéseit nyilvános állapotúra módosítja. Ha ezt szeretnéd elkerülni, töröld most minden Google Zümm-tartalmad.
  4. Az új Google Drive-fájlok csak azon felhasználók megjegyzéseit tartalmazzák, akik engedélyezték a Google Zümmöt, és azok a megjegyzések, amelyeket a Google Drive szolgáltatásba való áthelyezés előtt töröltek, nem jelennek meg.

 

Létrejöttük után a fájlok kezelése ugyanúgy történik, mint a Google Drive-ban tárolt többi fájlé. Te leszel a tulajdonosuk, és azt teszel velük, amit csak szeretnél. Például letöltheted őket, módosíthatod, hogy kik férhetnek hozzájuk, de akár törölheted is a fájlokat.

 

Mielőtt létrehoznánk ezeket a fájlokat, itt megtekintheted az általad a Google Zümmben létrehozott bejegyzéseket. Ha nem szeretnéd, hogy Google Zümm-bejegyzéseidet és -megjegyzéseidet a Google Drive-ba mentsük, azonnal törölheted Google Zümm-fiókodat és -adataidat.

 

Köszönjük, hogy használtad a Google Zümm szolgáltatást.

 

© 2013 Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043

 

Tájékoztatási kötelezettségünknek eleget téve ebben az e-mailes szolgáltatási közleményben ismertetjük Google Zümm-fiókod fontos változásait.