Sokan vészjóslóan beszélnek az egyik legköltséghatékonyabb direkt marketing eszköz, az email marketing jövőjéről, az edm-ek és hírlevelek mellőzötté válhatnak a cégek online stratégiájában.

A számok azonban mást mutatnak! A virtuális postaládákban található levelek tárgya és tartalma képes befolyásolni a fogyasztói magatartást – derült ki egy külföldi kutatásból (Digital Strategy Consulting 2012). A válaszadók 57%-a nyilatkozta, hogy hajlamosabb úgy megvásárolni egy terméket, ha előtte kapott róla valamilyen promóciós emailt.

Az email marketing jövőjét és ezzel együtt a trendeket egyértelműen a technológiai innovációk fogják meghatározni, ezek közül is a mobileszközök kerülnek főszerepbe. Külföldi felmérések is alátámasztották, hogy az okostelefon-tulajdonosok 79%-a sokkal nagyobb arányban használja mobilját emailek olvasására, mint telefonálásra (Adobe – 2013 Digital Publishing Report: Retail Apps & Buying Habits 2013), és az emberek mobileszközzel jóval több elektronikus levelet nyitnak meg, mint asztali számítógépen (Litmus – Email Analytics, 2013 január). Egy hazai kutatás (KutatóCentrum – Tablet Report 2012) pedig arra mutatott rá, hogy a tableteket leginkább emailek, hírek olvasására, valamint információkeresésre használják.

Milyen további email marketing trendek várhatóak még 2013-ban?