Egy újabb őrület? Hájp? Vagy valami igazi IT robbanás készül?! —– > Csobogás RippLn

Kivárjuk, meglátjuk, hogy csak szórakozunk, vagy profitálunk is… nagyon vékony a mezsgye, de nagyon…Őrületnek idehaza még sovány, hisz gyakorlatilag érdemi közbeszéd még nincs róla. Egy-egy Geek fórumon láttam ajánlást, de nem lepte még az apróhirdetőket sem, ami végül is nem meglepő, hisz az official facebook oldal  is alig több, mint egy hetes...


Szóval mit is ígér, mire is lehet jó?

  1. végkövetkeztetést én még nem mernék levonni, lehet hogy bármi eddigit überel, de lehet csak lecseng. Hisz valljuk be nagyon sokan nem értik, még a szakma sem, hogy milyen lehetőségeket kínál a gamification . Sokkal inkább a  Big Data  veszélyekre fenyegetnek az adatainkkal való visszaélés miatt, vagy ürügyén. 
  2. Amiben igazi potenciált látok, és amennyiben, jó koncepcióval és megfelelő ütemben képes a kritikus tömeget elérni, komolyan egy informatikai robbanást idézhet elő. Hisz ne feledjük, már szinte milliméter pontossággal, meghatározzák, a tartózkodási helyünket, merre járunk, mire költünk, G-Wallet, RFID, GPS, IMSI, soroljam még? 
    Mondjuk az nem árt tudni, hogy ránk nem kíváncsi senki! Hanem a szokásainkra, és mégfőlegplánesőőőőt a reakcióinkra…
    A média, a szolgáltatás, és termék fogyasztási szokásainkra, melyet adnak vesznek a piacon, mint a halat.
  3. Illetve egy észbontóan fontos itthon kevésbé ismert,( legalábbis nevén nevezve), ezek az ingyenes prémium szolgáltatások, termékek a FreeMium cuccok itt olvashatsz kicsit bővebben ezekről . Leegyszerűsítve, arról szól, hogy néhány csúcs felhasználó megfizeti a többség teljes fogyasztását például számos automata hírlevél rendszer működik így. A másik verzió, hogy a szolgáltató úgy ad terméket, hogy cserében dolgozol neki, lásd Google ad mailboxot, keresőt, naptárat, fordítót, drive-ot, “ingyen”, közben pedig minden a gépnél töltöd órával dollár centeket termelsz nekik.
Megjegyzés:
A facebook indulásakor ki gondolta, hogy önálló iparág lesz, sőt további iparágak fognak kiépülni és építkezni rá és belőle. Ma már ott tartunk, hogy tartósan növekszik az átlag életkor mert az egykori törzsvendég tinik gyereke már nem járnak oda ahol a szüleik töltik az időt.

Akkor ennyi előjáték, hogy elképzelésed lehessen, hogy ebből a “játékból”, hogyan lehet potenciálisan az évszázad, vagy évtized dobása. Most jönnön amit kihámoztam a még kicsit béta verziós rendszerből, mert ez vagy valóban Qrvára most induló StartUp, vagy baromira jól titkolják… 

Szerintem nézzük meg! 😉

Az elképzelés valahogy úgy néz ki, hogy mintegy visszajuttatna ez a reform platform a mobil média profitjából. Nem egyszerűen megvágja azt, hanem tulajdonképpen újra elosztja, de már agregáltan nem a részvétel, hanem az aktivitás szempontjából. Az emberi kapcsolatokat gráfként elemezve vannak különböző helyiértékű csomópontok, ezek különböző rangúak, és eltérő minőségűek. Regionális, gazdasági, politikai befolyásuktól függően ezek a kisebb nagyobb közösségek Véleményformálói, akik az ő véleményüket is formálják, azok a vélemény Vezérek. 

Fogalmazhatnánk úgy, hogy az internet, tán a világ újrafelosztása megkezdődött, és ez az új rendszer kihasználja, lehet ráerősít, lehet torzít is. Viszont azt észre kell venni, hogy az online világ mintha újra közelednem az offline világhoz.

Nem tartom kizártnak, hogy ez a folyamat, egyfajta egyensúlyt is hozhat a médiafogyasztó, és a média alany, vagyis a termelő és a fogyasztó profitja közt. Afelől viszont nincs kétségem, hogy itt is az fog többet, kivenni, akit többet pakol bele. Még több kreativitás, sokkal több proaktivitás viszont könnyebben megtérülhet. 

Ennek a koncepciónak a valódi átláthatóság fontos, mert az elmúlt években a nagy cégek, mint a Facebook, Instagram, Angry Birds és mások vették igénybe a felhasználók  növekvő  társadalmi befolyását. 

Várjuk a folytatást… akkor csobbanjunk, ha te is csobbannál csak jelezz!  😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.