sikeres vállalkozó vezető 

A modern piac egyszerűen megköveteli, hogy az emberek széleskörű készségek elsajátítására álljanak készen. Nem 8 nem, 12… osztály, sőt a diploma is smafu, életfogytiglan – bocs – élethossziglan. Mégis vannak olyan alapvető tulajdonságok, egész pontosan, jellemvonások melyek nélkül szinte reménytelen, maximum rövidtávú eredményekkel kecsegtethet.

Melyek lehetnek ezek a valóban létfontosságú alapozó, és kötő elemek?

A válaszok megannyi könyvet megtöltenek, a 20. század eleji klasszikus, amerikai önfejlesztő könyvektől, melyek igazából technikákat kínálnak. A sokak által félre értelmezett Vonzás törvényén át, Stephen R. Covey A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása-ig.

Szóval igazán nagyok vitáznak, hogy az önbizalom, az alázat, és kitartás mely keveréke képes bárkit a csillagokba repíteni. – „Bárkit?” – Megint mások a nagy idők, nagy személyiségek, nagy lehetőségekre esküsznek. És akkor még ott van a nagy pozitív életszemlélet mozgalom…

Válogathatsz bátran, széles a kínálat, az ambíción át az értelemig, sőt

korlátlan önimádatig.

Abban talán megegyezhetünk, amíg nem találod meg azt a működő módszert, amivel meghaladod önmagad, addig az eredmények váratni fognak magukra. Csak vigyázz ne ess sem az elbizakodottság csapdájába, sem abba a tévhitbe, miszerint a csúcsvezetők, alapkészségeikben, küldetésükben, többek Nálad. Vagy, hogy sikereik megismételhetetlenek.

Legyél hiteles!

Nem állítom, hogy az egyetlen, főleg nem elégséges jellemvonás a hitelesség, de nélkülözhetetlen. Tudjuk, hogy nyelvek ismerete, rálátás, alkalmazkodó képesség, rugalmas személyiség, együttműködő képesség nélkül céljaink, tuti, hogy csak célok maradnak. Inspirálni nem képes vezető maximum menedzser, motiválni nem képes menedzser maximum főnök lehet.

Képessé kell válni, negatív energiát közömbösíteni, és pozitív energiát generálni, a „répát” tartani magunk elé, és a csapatunk elé. Döntés, kitartás, motiváció…

A másik minőség, amitől a BigPictures összeáll, ez nem más, mint a „meg kell csinálni” lista. Talán ez a legnehezebb, hiszen, bárki hibázhat, Te is, ezt tudatosítani, és kezelni kell tudni. Amennyiben nem megfelelően kezeled, akár be akár kifelé, akkor ez a konstans négyzetre emelkedik, és ennek arányában rontja a szorzat végösszegét.

Hiba lenne nem figyelembe venni az időt, a rajtad kívülálló eseményeket, ritka és fontos erény az előre látás. Meglátni a váratlan eseményeket, mi jöhet a kanyar után… Ez tulajdonképpen érzelem, és nagyon óvatosan kell bánni vele, mert ha átbillensz, depresszióba, vagy önfejűségbe csaphat át.

Amennyiben viszont a képességeket, és készségeket képes vagy hatalmad alá vonni, rendszerezni, a feladatokat delegálni egy fejlődőképes szervezetet leszel képes kialakítani. A csapat tudni fogja ki a FŐNÖK, Te pedig a lelkedben érezni fogod.

Visszatérve az eredeti kérdéshez:

A modern piac a kereslet az emberek széleskörű képességeire, melyek elengedhetetlenek a sikerhez. Legtöbbünk ezt képes megszerezni, elsajátítani, és finom hangolni.