Amennyiben gyakran érzed úgy, hogy ellep a teendő, nem tudod, mibe kezdj, de még ezt is jó lenne megnézni, az idő szorít ugyan, de úgy is el fogom felejteni, még azt is, hogy hova mentettem… akkor ez a cikk Neked szól! 😉

időmenedzsment

1. Használd a Google Chrome-ot, mert:

a. A világ bármely pontjáról, bármely gépre könnyedén szinkronizálhatod a mappába rendezett könyvjelzőid (Internet kávéházas gép ahol tiltva a böngésző bejelentkezés, ott menekülő megoldás lehet a del.icio.us, sajnos már csak yahoo fiókkal lehet regisztrálni). Csupán be kell lépned a Chrome-ba, itt tudsz belépni, illetve szinkronizálni!

b. azonnali, prediktív Google keresés a parancssorból

c. nyelvi nehézségek áthidalására, a világ számos nyelvén fordít oda vissza

d. többnyire Chrome böngésző pluginokat használok; amiket ajánlok is

2. Légy fókuszált! Minimalizáld a felesleges böngészést, főleg közösségi oldalalak használatát. Állíts be időkorlátot a böngésződben!

StayFocusd, hozz létre feketelistát az időt rabló hírportálodról… 😉

3. Villám G-Mail-LogIn amennyiben több, G-Mail fiókod van. Töltsd le innen!

4. Blogolj könnyedén! Használj asztali blog alkalmazást, én a Live Writert használom.

5. Használj RSS olvasót! Én a feedly.com –ot használom – amennyiben Google Readert használod, könnyedén importálható – , mindössze átfutom a címsorokat, ami prioritás azt elolvasom, és/vagy mentem. Erre a célra egyik legprofibb megoldás az evernote web clipper. Everonetról bővebben!

6. Légy útrakész! Az olvasmányosabb, illetve később is ráérős tartalmakat, pedig a GetPocket-be gyűjtöm, címkézem és bárhol, bármikor szabadidőmben elolvasom. Elérhető Böngésző, iPhone, Android, Kindel Fire-en.

7. Időzíts! Amennyiben erőfeszítést igényel a koncentrált tevékenység, vagy csak pár perc szabadságot adnál magadnak! Időzítő!

8. Amennyiben működik nálad az időzítő, javaslom, próbáld ki a PomodoroTechnikát!

9. Még több hatékonyság fokozó ötlet!

 

 

OnlineMarketing_01