Amit nem mérsz, azon változtatni sem tudsz!

5 lépés a vállalkozásod sikeréhez

Amikor egy szolgáltatással illetve szabadúszóként, vállalkozóként internetes biznisz építésébe kezdesz az első és legfontosabb dolog, a márkád meghatározása, felépítése és a márkád ismertségének mérése. A márkád lehet a saját neved, egy fantázia név, céged neve, adott termék, vagy termékcsoport elnevezése a lényeg, hogy tudatosan, és következetesen erre építs. Marketing szempontból ezt nevezik pozicionálásnak, mond el miben vagy a legjobb, mire adsz megoldást, és ez az ajánlat miben egyedi, miben jobb a többinél ( lásd Hohess C – a legtöbb C-vitamin). A márkáznod kell magad (brand), hogy a fejekben kötni lehessen az ajánlatot.

Amennyiben tudni és irányítani akarod az iparágadban a közbeszédet, illetve, hogy…

…Te és a céged milyen kontextusban legyél(vagy) ebben benne, akkor mindezt naprakészen monitoroznod kell. Többségünknek erre, sem ideje, sem kapacitása, de van egy jó hírem, az interneten ez sokkal könnyebb, és olcsóbb, mint gondolnánk.

Klout: Egyszerű szolgáltatás a főáramlatú közösségi médiák monitorozására (facebook személyes és céges profil, twitter, linkedin). Mérőszámmal adja tudtodra hol állsz adott terülten az ismertségben.

Google Alerts: Egy még egyszerűbb alkalmazás! Mindössze be kell állítanod a figyelni kívánt kulcskifejezést (név, nick, márkanév, szolgáltatás, iparág..), szűrőkkel beállíthatod a kívánt minőséget, illetve az időzítést, és hogy mely e-mail címre kéred. (Hír, pályázat, és versenytárs figyelőnek is hasznos!)

Social Mention: Vond ellenőrzésed alá közösségi médiákat, tudd, meg egy kattintással miről beszélnek az érdekeltségi köreidben, és főleg milyen a híred, illetve a versenytársadé! 😉

Addictomatic: Használata: Lásd Social Mention! Alapból a twitter, bing, youtube, wordpress, Google, flickr, twingly, Frienfeed, Ask.com találatait fogja kilistázni. További forrásokat az Available Sources fül alatt találsz!

 

OnlineMarketing_01