blogger

1. Rendszeresen posztolj! Lehetőleg naponta, de akár naponta többször is. A hangsúly a rendszerességen van!!!

2. Teszteld, mi működik!

a. szerintem nincs túl rövid, és nincs túl hosszú blog bejegyzés, tehát a lényeg, hogy kövesd, figyelemmel mely posztjaid olvassák végi. Természetesen fontos a téma, a stílus, de font típus, a méret, a háttérszín, azaz az olvashatóság… Hogyan teszteld? Olvasd el a bejegyzésed normál tempóban, és figyeld a statisztikádon, hogy szerinted végig olvassák e. Javaslat: olvasó és a keresők szempontjából, tördelt szöveg, kiemelések, legalább 200-500 szó/bejegyzés

b. Rendszeres figyeld a statisztikáid! Mely kulcskifejezésre jönnek az olvasóid a blogodra az internetes keresőkből, mely kulcsszavakat írják a blogodon található szabadszavas keresőbe. Remek visszajelzéseket kapsz, mind a blogod keresőoptimalizáltságáról, mind a látogatóid érdeklődési irányáról.

3. Értesítsd a pinglereket, hogy van újdonság nálad. Legalább a Pingler.com , Googleping.com , Pingomatic.com –ot pingeld. Használj trackbacket , ha hivatkozol mások írására.

4. Tudasd, hogy létezel!

a. Mond el barátaidnak, ügyfeleidnek

b. Kommentáld mások blog bejegyzéseit, főleg olyanokat ahova olyan emberek járnak, akiket Te is szeretnél olvasóidnak, ügyfeleidnek.

c. Linkeld magad a postai, és főleg elektronikus levelid aláírásából

d. Vegyél részt aktívan internetes fórumokon, hírlevél listákon.

e. Ajánld a linkjeid, lap.hu oldalakon, Dmozban, egyéb linkgyűjtő és linkajánló oldalakon.

f. Hozz létre saját linkgyűjtőt, lehetőleg a keresőkben jól szereplőt pl. delicious.com , sajnos yahoo regisztráció kell, de megéri, mert:

i. az oldalad pozícióját javítja, főleg, ha egyenként – legalább a kiemelten fontos témák – mély linkjeit is mented

ii. egy helyre gyűjtheted a számodra fontos linkeket, amit a világon akárhonnan elérsz

iii. Te is megtalálsz másokat, és téged megtalálnak mások, akik ugyanazon témákban gyűjtik a linkjeiket

5. Oszd meg a blogod tartalmát RSS segítségével. WordPress Blog esetén könnyen megoldod, hisz automatikusan létre hoz két úgynevezett RSS feed-et, egyet az egyedi blog bejegyzések számára http://aTeSzuperDomained.com/feed/ ; illetve a kommentek számára http://aTeSzuperDomained.com/ comments/feed/ formában.

6. Mindig használj releváns címkéket (tag), illetve kategóriákat. Címkefelhő megjelenítésével, kereső optimalizálod is a bogod.

7. Használj fotókat, megragadják a tekintetet. Hang illetve video anyag tapasztalatok szerint fokozza megosztási szándékot, és nem mindenki szeret olvasni. 😉