Hogyan szorozhatod meg tetszés szerint az óradíjad?!

 

Mint kiderül, rendkívül egyszerűen megteheted… Mindössze tisztán kell látnod céljaid, a prioritásaid. Azt kell megtenned, ami igazán fontos, ami elsődleges célod irányába visz. Tudnod kell, a kompromisszum nem feladás, csak egy kitérő a célod felé vezető úton. Rendszerezned kell a feladataid, ha kell, kiszervezni, delegálni, és amit csak lehet automatizálni, ez utóbbihoz segítek néhány támpontot adni.

 

Emlékszem amikor chek listák tömkelegén vergődtem át magam, folyamatosan időhiánnyal küszködtem. A sürgetettség érzése, zsarolt, már majdnem megölt, és mégis fel kellett adni a feladataimból, az álmaimból, sőt kapcsolataimból is. Nem állítom, hogy minden problémára megoldás, még csak azt sem, hogy nincsenek restanciái, de azt igen, hogy megfelelő rendszer segítségével, levegőhöz juthatsz.

 

1. Az első órád az irodában:

Ne ellenőrizze e-mailed az első órában. Komolyan. Szokj le róla!!!

“Ha valami sürgős, fognak hívni.”

 

 

2. Tudatosság ereje, hálás leszel 😉

30 perc relax: agykontroll, meditáció, vagy csak egyszerűen nézz magadba, lazíts! Érezd magad, ha szarul vagy azt is érezd, legyél tisztában a saját érzéseiddel. Tisztázd magaddal erősségeid, gyengéid, tisztázott önképed, megmutatja a helyes reakciókat

Arra gondolj, amit szeretnél (tenni, válni, birtokolni), ne arra mit nem!

 

 

4. Először a nehezet, vállald be, amit utálsz!

 

Brian Tracy klasszikus idő-menedzsment ajánlása: “Edd meg a békát!”

Amikor a legkellemetlenebb feladaton túl vagy, elégedettséged, önbizalmad olyan szinten megnő, hogy garantáltan megállíthatatlan leszel!

 

5. Válaszd ki a békát!

 

Nevezd meg azokat, feladatokat, amitől irtózol, írd egy post it-re, és tűz olyan helyre, hogy szem előtt legyen. Minden nap reggel válassz ki egyet, csináld meg!

30 napig végezd tudatosan, következetesen eztán életed részévé válik!

 

Legnagyobb előnye, azon túl, hogy célod felé tett lépés, hogy orbitális energiát szabadít fel, amit eddig a halogatás okozta bűntudatod emésztett fel.

 

6. Kérdezd meg magadtól, mit szeretnél! – Tenni, válni, birtokolni…

 

“Ha a mai lenne az életem utolsó napja, azzal szeretném vajon tölteni, amit ma csinálni fogok?” És valahányszor a válasz túl sok napon át volt “nem” egyhuzamban, tudtam, hogy valamin változtatnom kell… majdnem mindenen – a külvilággal szemben támasztott elvárásaimon, a büszkeségemen, a félelmeimen a szorult helyzetektől vagy a kudarctól – mindezek a dolgok egyszerűen szertefoszlanak, amikor a halállal nézünk farkasszemet, és csak az marad hátra, ami igazán lényeges. Nem ismerek jobb módszert azon gondolat csapdájának elkerülésére, hogy valami vesztenivalód van, mint emlékeztetni magad arra, hogy meg fogsz halni.

Te mit teszel az első órában az irodádban, hogy növeld az eredményességed és csökkentsd a stresszt?